zondag 30 augustus 2009

Schoenenfetisj



Mijn vrouw is gek op schoenen. Dat is niet zo gek als je bedenkt dat ze uit een zeer arm gezin komt, en er in haar jeugd te weinig schoeisel voorhanden was. Van mij mag ze zich te buiten gaan aan haar fetisj. Wellicht dat we nog eens naar de VS gaan en Haines Shoe House bezoeken dat in Hellam, Pennsylvania ligt en van een rijke schoenenboer is. Het huis is gebouwd in 1948 door Mahlon Haines en heeft al dienst gedaan als advertentie gimmick, honeymoonsuite, ijssalon, woonhuis en is nu een toeristenattractie.
Het kan toeval zijn, maar ik vermoed dat de echte schoenenfetisj een typisch Duits fenomeen is. Ik las namelijk een aantal artikelen die betrekking hadden op schoenendieven waarbij telkens een Duitser betrokken was. In 2008 verscheen dit bericht:
Schoenendief kickt op damesmaat 41
De politie in het Zuid-Duitse Burgau heeft een dief met een duidelijke voorkeur voor damesschoenen opgepakt. En op maat 41 is 'ie ook gek. De 44-jarige man heeft in tien jaar meer dan honderd paar damesschoenen in maat 41 gestolen. Hij haalde ze voornamelijk in het ijsstadion in Burgau. De dief heeft zijn ziekelijke drang inmiddels bekend.

Vervolgens een jaar later dit bericht:
Politie pakt hardhandige schoenendief
De Duitse politie heeft een man (27) gepakt die al acht keer ruw de schoenen van vrouwenvoeten had gestolen, meldt Bild. Dankzij beelden die kort na de laatste roof waren gemaakt kon hij worden aangehouden. Zijn motieven zijn nog niet duidelijk.

En vandaag:
Zondag heeft de politie in Maasbree een 32-jarige Duitser aangehouden omdat hij op een camping in de buurt schoenen had gestolen. De man bekende nog meerdere schoenen gestolen te hebben. De man vertelde thuis ook nog eens 300 paar schoenen te hebben staan. Maar die had hij eerlijk gekocht via internet. Hij zegt dat schoenen lustgevoelens bij hem opwekken.

Ten slotte dit: vossen kopiëren het gedrag van Duitsers, of andersom?
De Duitse stad Föhren werd een tijdlang geteisterd door een schoenendief. Uit politieonderzoek blijkt dat de dader een vos is. Bewoners die hun schoenen buiten lieten staan, vonden die de volgende ochtend niet meer terug. De politie startte een onderzoek en vond de schoenen terug in een vossenhol. “Daar vonden we meer dan honderd schoenen. Er zaten damesschoenen bij, maar ook herenschoenen, loopschoenen, noem maar op. De dief was een rode vos die de schoenen stal voor haar jongen. Die speelden er graag mee”, zei een politieagent. De schoenen werden in goede conditie teruggevonden, maar de meeste hadden geen veters meer. De eigenaars zijn blij dat ze hun eigendommen terugkrijgen en de politie gaat geen maatregelen nemen tegen de dief.

Ik weet niet wat ik er van moet denken. Dat vossen op zweetluchtjes kicken is al opmerkelijk maar dat kan nog door de beugel. Het zijn tenslotte beesten. Duitsers...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten